Via Transilvanica, între cele mai bune destinații europene pentru iubitorii de drumeții. Traseul, inclus în topul unei prestigioase publicații

Via Transilvanica, traseul de 1.400 de kilometri care străbate România dintr-un colț în altul, a fost inclus în topul destinațiilor pentru iubitorii de drumeții de către o prestigioasă publicație europeană, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: Facebook Via Transilvanica

Traseul Via Transilvanica, inaugurat oficial anul trecut, a fost inclus de publicația Euronews.com în topul celor mai bune destinații europene pentru drumeții. Topul a fost realizat cu scopul de a-i îndruma pe europenii dornici de o drumeție la începutul primăverii.

„După o iarnă domoală, dar nesuferită, petrecută în spații închise, mulți europeni își doresc să petreacă timp în natură. Drumețiile sunt modul perfect de a te bucura de aerul curat oferit de primăvară, de a te menține în formă și a admira peisaje minunate”, arată publicația citată.

Alături de destinații din Elveția, Spania sau Islanda, site-ul citat promovează Via Transilvanica, despre care arată că oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent.

Primul traseu de lungă distanță din România, Via Transilvanica, un proiect inițiat de Asociația Tăşuleasa Social, condusă de Alin Uşeriu, a fost finalizat pe întreaga lungime de 1.400 kilometri şi a fost lansat oficial în luna octombrie a anului trecut, la Alba Iulia. Via transilvanica străbate și zona de nord a județului Sibiu. 

„Replica României la traseul «El Camino de Santiago», Via Transilvanica este o rută de 1.400 de kilometri care străbate țara din nord în sud. Urmând acest traseu, vei traversa 108 sate și orașe din Carpați și vei avea șansa să descoperi unele dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le oferă continentul. Dacă nu ești dispus să mergi pe distanțe atât de mari sau nu ai destul timp la dispoziție, e bine să știi că traseul este împărțit în șapte regiuni-cheie, fiecare cu particularitățile sale culinare și culturale”, scrie Euronews referitor la traseu.

Printre destinațiile recomandate se mai numără:

  • Seven Hanging Valleys Trail, Portugalia;
  • Le Mont-Saint-Michel, Franța;
  • The Rhine Castles Trail, Germania;
  • Preikestolen, Norvegia;
  • Traseul Engelberg, Elveția;
  • Camino de Santiago, Spania;
  • Drumeție prin Dolomiți, Italia;
  • Snowdon, cel mai înalt munte din Wales;
  • Fimmvörðuháls Trek, Islanda;
  • Giant’s Causeway, Irlanda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*