VIDEO | Altar de flori albe, în memoria REGELUI MIHAI, la Sibiu

Momente emoționante, astăzi, în centrul Sibiului. Peste 200 de persoane s-au adunat nu doar pentru a protesta tăcut împotriva măsurilor luate de guvernanți în domeniul justiției, ci și pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I.

Sibieni de toate vârstele și-au dat întâlnire, la orele prânzului, în fața sediului PSD Sibiu, la cel de-al șaselea flashmob pentru apărarea Justiției. În semn de respect pentru Regele Mihai, condus astăzi pe ultimul drum, protestatarii au adus cu ei foi de hârtie cu citate din cuvântările Majestății Sale, dar și flori albe, preferatele Regelui. „Chiar dacă suntem sau nu suntem regaliști, demnitatea și onestitatea Regelui nu pot fi negate de nimeni, indiferent de convingerea politică. Ne-am dori ca cei care acum ne conduc să învețe măcar un minim de decență de la Majestatea Sa, Regele Mihai”, au scris organizatorii acțiunii, pe pagina comunității de Facebook „Vă vedem din Sibiu”.

În mijlocul lor s-a aflat un portret al Regelui Mihai. Printre protestatari s-a numărat și poetul Radu Vancu. Acesta a ținut o pancartă cu mesajul. „Regele Mihai: «România e o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri». Nu vom uita, Majestate”. Au mai participat la flashmob și actorul Bogdan Sărătean, directoarea filialei Crucea Roșie Sibiu, Raluca Morar și doctorița Maria Livia Ognean.

Timp de un sfert de oră, cei prezenți au păstrat tăcerea, iar înainte de a părăsi Piața Huet, ei au depus florile albe și câteva candele în fața portretului Regelui Mihai.

Mesagerul de Sibiu a transmis imagini în direct pe pagina de Facebook. Iată înregistrarea evenimentului:


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*