VIDEO Părintele Constantin Necula, către ucraineni: „Biserica noastră este şi biserica voastră”

Cunoscutul preot sibian Constantin Necula a adresat un îndemn enoriașilor prezenți la Sfânta Liturghie de duminică să-i primească în casele lor și să-i sprijine cu ce pot pe refugiații ucrainieni, greu încercați în aceste zile.

foto: doxologia.ro

Țin să vă spun că îi avem astăzi alături de noi pe câțiva dintre cei care și-au aflat liniștea departe de țara lor, în țara noastră, în casele noastre. Sunt onorat că sunt preotul unui popor care n-a ajuns atât de sărac încât să nu știe să-și împartă sărăcia. (…)

De câteva zile, prin oraș, se plimbă printre noi, trăiesc printre noi, oameni care au nevoie de ajutor. Vă rog să-I pomeniți în rugăciunile voastre. Vă rog să-i purtați în grija frățiilor voastre și vă rog să încercați să trăiți, alături de ei, dramele și bucuriile lor. Cred că e momentul să dovedim că măștile ne-au vindecat de mască. Dacă socotim că masca și vaccinul este încurcarea libertății și demnității unui om, cu atât mai mult călcarea în picioare a libertății unui popor de 48 de milioane de oameni nu poate să ne lase indiferenți. N-avem voie să fim nesimțiți în Hristos, argumentând cu spiritualitate lucruri care agresează, care rănesc, care ucid, care răstignesc“, și-a început părintele Constantin Necula cuvântul de învățătură. Apoi le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea duhovnicească a Duminicii a 2-a din Post, când la Sfânta Liturghie s-a citit Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*