VIP-urile se destăinuie. Interviuri cu personalități de referință ale Sibiului

Volumul „Personalități de referință ale Sibiului” se lansează vineri, 24 noiembrie, la Teatrul Gong, în cadrul unui eveniment care reunește oameni reprezentativi ai orașului, care povestesc într-o culegere de interviuri despre cariere, despre principii morale, despre modele și începuturi dificile, lăsând să se vadă și latura umană a lor, vorbind despre familie, despre timpul liber, despre idealuri și bucurii.

La gala de lansare fi prezente personalități din cultură, administrație, politică, antreprenori, oameni din media, dar și din justiție, sport, învățământ sau din domeniul medical.

50 de interviuri

Proiectul s-a desfășurat sub egida Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „Dinamica de dezvoltare a unui oraș poate fi măsurată în multe variabile, însă cea mai bună unitate de cuantificare este calitatea oamenilor care formează o comunitate”, menționează Teodor Boantă, coautor, din partea ULBS. „Personalități de referință ale Sibiului” este un proiect demarat de agenția Etern Advertising. Printre cei 50 de sibieni intervievați se numără ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, subprefectul Horațiu Marin, viceprimarul Răzvan Pop, Robert Blaj, directorul Direcției Silvice Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul ULBS, arhitectul Gheorghe Liviu Șeptilici, medicul Mihai Roman, Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Național de Mediu și Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

IOANA BĂRBULESCU | editor: „Sibienii, asemenea unor pioni pe o tablă de șah, se află într-o perfectă armonie, având mentalități, scopuri și idealuri comune. Așezați unul lângă celălalt, pionii din această carte formează un cordon puternic de apărare, de sprijin și de propulsare. Prin abordarea lor constructivă și unitară, au făcut din orașul nostru unul dinamic, modern, democrat, deschis noului. Pionii sunt sufletul jocului, iar acești pioni, ale căror interviuri și povești de viață le puteți citi în carte, au demonstrat că sunt un etalon al armoniei într-un context multicultural, multietnic și multireligios.”

Moment festiv

În cadrul galei oficiale, care va începe la ora 18.00, fiecare invitat va primi un exemplar din carte. Lansarea va fi presărată de momente artistice, începând cu recitalul Cvartetului Intermezzo și continuând cu o pauză antrenantă, oferită de clubul de dans Forever Dance, și încheind cu un scurt concert de colinde, interpretat de corul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna”, toate prezentate de actrița Gabriela Neagu. Evenimentul va fi urmat de un dineu în foaierul teatrului, pregătit de specialiștii restaurantului Joben, asortat cu vinuri spumante și liniștite oferite de „Wine not?” de la Crama Recaș și cu o cafea espresso de la „Atelierul de cafea”, prin partenerul local Museum Cafe. Pe tot parcursul dineului, formația Harmony și interpretul de muzică populară Cătălin Pilea vor întreține atmosfera.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*