Vizite internaționale

În cursul lunii aprilie, Consiliul Județean Sibiu va desfășura trei acțiuni în domeniul relațiilor internaționale, în cadrul parteneriatelor deja existente sau a contactelor mai recent stabilite cu alte regiuni europene, informează Ioana Căpățînă, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Delegații din Elveția și Franța

Marcel LucaAstfel, în perioada 4-8 aprilie, la inițiativa E.S. Anca Opriș, ambasadorul României la Berna, și la invitația Consiliului Județean Sibiu, o delegație din cantonul elvețian Fribourg va vizita județul Sibiu. Pe lângă ateliere tematice de agricultură, economie, turism și protecția mediului, programul include vizitarea câtorva obiective din județ, de pe Valea Hârtibaciului, parcurile industriale de la Șura Mică, Șelimbăr, precum și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Între 18 și 22 aprilie, o delegație tehnică a Departamentului Ille-et-Vilaine, din regiunea franceză Bretania, va efectua o vizită în județul Sibiu, cu scopul de a descoperi bunele practici în ceea ce privește valorificarea patrimoniului cultural și natural. Programul cuprinde discuții tehnice cu specialiști în domeniul mediului, ecologiei, al patrimoniului cultural, precum și vizite în județul Sibiu, cum ar fi la biserica fortificată de la Biertan, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Luca, în Suedia

Din 17 și până în 21 aprilie, o delegație a Consiliului Județean Sibiu condusă de vicepreședintele Marcel Luca, va participa la o vizită de lucru în regiunea Västra Götaland, Suedia. Conform programului propus de organizatori, vor avea loc o serie de vizite și întâlniri în domeniul cultural, turistic și educațional. De asemenea, sunt preconizate a avea loc și întâlniri cu organizații implicate în proiecte legate de tradiții și meșteșuguri, dar și întâlniri cu mediul de afaceri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*