Vremea se schimbă DRASTIC! Sibiul, sub Cod ROȘU

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță vremea rea în toată țara. Meteorologii au emis azi mai multe atenţionări, mare parte legate de intensificarea vântului.

În perioada 27 martie, ora 6 – 29 martie, ora 21, se anunță intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.
„Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp”, transmite ANM.
Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi
preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

COD ROȘU

În intervalul 28 martie, ora 2 – 28 martie, ora 14.00, la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*