„Vulturii“ joacă o carte importantă la Pitești

CSU Sibiu are parte de un meci extrem de important în această seară, la Pitești, de la ora 18,30, cu FC Argeș, într-un meci din etapa a 14-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Șifonată serios runda trecută la Sibiu, 67-88 (31-46) cu U-BT Cluj, echipa sibiană are nevoie de o victorie ca de aer în această deplasare, în condițiile în care întâlnește una dintre cele 2 contracandidate la locul 5 în Conferința A, ultimul care asigură calificarea în faza următoare.

În tur, sibienii s-au impus cu 90-87, după un meci decis în ultimele 6 secunde (foto: facebook/BC CSU Sibiu)

Cu antrenor schimbat în plin campionat, Tomas Rinkevicius în locul lui Angel Hoyo și un lot destul de „subțire“ valoric, „vulturii“ nu pot emite prea multe pretenții nici în acest sezon. O calificare în play-off poate fi considerată acum o performanță, iar obiectivul poate fi atins. Sibienii au bifat 6 victorii până acum, înregistrând tot atâtea eșecuri. În această lună vor disputa ultimele 4 partide din această primă fază a campionatului, în această seară la Pitești cu FC Argeș, apoi acasă cu SCMU Craiova (13 ianuarie, ora 18), apoi în deplasare la CSM Baschet Petrolul Ploiești (21 ianuarie) și din nou acasă, cu CS Municipal Tg. Jiu (28 ianuarie).

Afectată în urma eșecului de runda trecută, dar mai ales de voci care au cerut demisia în timpul meciului, gruparea sibiană are nevoie să se reinventeze pentru disputa din această seară. Are ascenentul moral al unei victorii în tur, 90-87 (42-35).

VEZI cum a fost în tur

„După meciul cu Cluj cred că ne-am montat toți mult mai bine și vrem să facem o treabă mult mai bună în meciul cu Pitești. Va fi un meci foarte greu în deplasare. Sper să dăm tot ce avem mai bun. Sper să ne întoarcem cu victorie acasă. TREBUIE să ne întoarcem cu victorie acasă“, a declarat Aurelian Gavriloaia, înainte de plecarea spre Pitești.

La rândul său, Tomas Rinkevicius a declarat că echipa sa e pregătită pentru confruntare, dar că în primul rând trebuie să joace mai bine faza ofensivă, după ce în ultimele 2 partide (76-81 la Tg. Mureș și 66-88 cu U-BT Cluj) echipa n-a găsit cele mai bune poziții de aruncare în momentul atacului.  

Reamintim, Liga Națională de baschet masculin se joacă începând din acest sezon după un format nou. Sunt 18 echipe înscrise în competiție, în două conferinţe. Primele cinci clasate se califică în faza a doua, cu  punctajele obţinute în prima fază, şi se vor întâlni cu adversarele din conferinţa adversă în alte 10 partide. La finalul acestora, primele opt echipe se califică în play-off.

Vor urma sferturile de finală şi semifinalele, în cinci partide, iar finala Ligii Naţionale este programată în şapte meciuri.

CLASAMENT

sursa: frbaschet.ro

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*