Weekend ”de foc” pentru pompierii sibieni: peste 145 de intervenții

Pompierii militari sibieni au avut un afârșit de săptămână extrem de aglomerat. Au răspuns la 149 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, au acordat asistență medicală pentru 129 de persoane și au stins două incendii izbucnite în Șelimbăr și Agârbiciu.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 149 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. În această perioadă 129 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii izbucnte în Șelimbăr și Agârbiciu.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita sprijinul pompierilor, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la depozitului unui operator economic din Parcul Industrial Șelimbăr. Pompierii s-au mobilizat cu trei autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială CBRN și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul se manifesta într-o încăpere, a depozitului, de aproximativ 45 mp, unde erau depozitate colete.

”În urma incendiului, o parte din coletele din încăpere au ars, iar celelalte au fost deteriorate. Echipajul CBRN a efectuat măsurători întrucât incendiul a fost provocat de lichide combustibile care se pot autoaprinde. Din fericire nu au fost înregistrate victime, iar incendiul a fost limitat doar la o încăpere a depozitului”, a explicat sg. maj. Andreea Ștefan, din cadrul Compartimentului de Informare și Relații Publice al ISU Sibiu.

Apoi, în această dimineață în jurul orei 04.30, pompierii medieșeni au intervenit în localitatea Agârbiciu, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu la un garaj. Pompierii au lichidat prompt incendiul, astfel nu au fost afectate imobilele din vecinătatea garajului. Au ars materiale textile, obiecte de mobilier și cauciucuri, toate fiind depozitate în interiorul garajului și, din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompieri au concluzionat că, cel mai probabil, cauza de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu neizolat corespunzător.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*