Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu ajung pentru ultimul week-end al ediţiei de toamnă pe Valea Târnavelor

În acest final de săptămână se încheie ediţia de toamnă a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu cu evenimentele programate a avea loc pe Valea Târnavelor. 
DSC_0259Sâmbătă de la ora 13, la Moşna, va avea loc deschiderea oficială a programului. Până la acea oră, însă, copiii vor putea viziona filmele aduse pentru ei de Caravana Astra Film. Toată ziua va avea loc Festivalul Verzei, dar de la ora 10 se va desfăşura o paradă inedită, cea a căruţelor. Programul dedicat copiilor continuă de la ora 11:30, cu piesa „Poveştile copilăriei”, jucată de actorii Teatrului Gong. După ce îşi vor însoţi copiii la activităţile dedicate lor, părinţii, dar şi bunicii, vor putea asista la concertul folcloric ce va începe la ora 13. Cei care sunt interesaţi de proverbe sau de spusele înţelepte ale bătrânilor pot merge la şcoala din localitate, de la ora 12, acolo unde începe un atelier cu aceste teme.
Valea Viiloreste şi ea gazdă a evenimentelor din acest final de săptămână. Aici are loc Festivalul „Marţian Negrea”, o expoziţie de fotografie, una de pictură, grafică, sculptură, cusătiuri şi broderii, dar vor fi expuse şi documente vechi despre comuna Valea Viilor. Despre tradiţiile de aici se va vorbi în cadrul unui simpozion ce va începe la ora 15.
Poate cel mai atractiv moment al zilei de sâmbătă va fi spectacolul de dresaj de cai ce va avea loc între orele 14.30 şi 15.30, între localităţile Valea Viilor şi Motiş.
Melomanii nu au fost uitaţi. Pentru ei este organizat un concert de pian, un concert cu formaţiile camerale ale Filarmonicii de Stat Sibiu şi un concert Corul de Cameră „Caedonia” Sibiu.
Biserica fortificată din Valea Viilor, ce se află în patrimoniul UNESCO, poate fi vizitată pe tot parcursul zilei.
Seara este dedicată, la Biertan, iubitorilor de poezie şi muzică clasică.
DSC_0252Ziua de duminică va fi la fel de plină de evenimente. La Motiş portul popular va fi prezentat celor care doresc să facă cunoştinţă cu tradiţia, iar fanfara „Muzicienii Sibiului” va cânta pe uliţele satului. Căminul Cultural va fi inaugurat de un spectacol al Junilor Sibiului, iar expoziţiile deschise sâmbătă vor putea fi vizionate şi în ziua de duminică, atât la Motiş, cât şi la Valea Viilor. La fel şi programul „Ziua porţilor deschise” la Biserica fortificată din Valea Viilor va continua şi duminică.
Nelipsiţi de la evenimente vor fi producătorii locali, ce vor veni cu produse tradiţionale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*