Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată la Sibiu

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede – aniversată în 2 februarie, „Ora de educație ecologică”, cu elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Sibiu.

Activitatea a avut ca scop transmiterea de informații adaptate vârstei copiilor, pentru a înțelege rolul naturii și cum interacționează oamenii cu mediul.

Astfel, au aflat că județul Sibiu deține zone umede importante, ca lacurile de la Mândra, lacurile de pe Olt și de la Brădeni, și că acestea oferă adăpost pentru un număr impresionant de păsări sedentare sau aflate în pasaj. Totodată au putut cunoaște și recunoaște după aspect și sunet, păsările specifice acestor zone. Pentru exemplificare, s-a realizat și o machetă, iar fiecare elev și-a adus contribuția la popularea acesteia cu pești, rațe și stârci.

Importanța conservării acestor zone, menținerea caracterului lor ecologic sunt aduse anual în vizor cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, iar deviza de anul acesta este „Biodiversitatea zonelor umede contează”.

România deține 19 zone umede, cu o suprafață de 1,16 milioane hectare. Din anul 1991, țara noastră a aderat la Convenția Ramsar care stabilește regulile de protecţie pentru aceste ecosisteme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*