„LIBERTATE”, noul film regizat de Tudor Giurgiu, avanpremieră specială la Sibiu (FOTO-VIDEO)

Transilvania Film anunță o proiecție specială la Sibiu a unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului 2023: Libertate, în regia lui Tudor Giurgiu. Scene din filmul, care prezintă un episod mai puțin cunoscut al Revoluției de la Sibiu au fost filmate inclusiv în orașul de pe malurile Cibinului, cu actori sibieni.

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în avanpremieră o variantă de lucru a producției și să stea de vorbă cu echipa filmului la final. LIBERTATE este inspirat din fapte reale și spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989 la Sibiu. Evenimentul este organizat în memoria celor dispăruți în acele zile tulburi.

Filmările pentru această peliculă, care s-a numit inițial ”Sibiu 89” s-au desfășurat în Brăila, București, dar și în Sibiu, cu participarea unor actori sibieni.

FOTO. Scene din Revoluție pe străzile Sibiului. Se filmează ”Sibiu ‘89”

Proiecția va avea loc luni, 19 decembrie, ora 19:00, la Cinema „Ion Besoiu”. Biletele au fost puse în vânzare online – https://bit.ly/bilete-libertate

 

În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților din decembrie 1989, o unitate de miliție din Sibiu devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Un film intens, care recreează perfect atmosfera încărcată a acelor zile, LIBERTATE îl are în centru pe Viorel, un căpitan de miliție interpretat de Alex Calangiu, care încearcă să scape de asediu, dar este capturat și acuzat de terorism.

Din distribuția filmului mai fac parte Cătălin Herlo, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu sau Mirela Oprișor. Dintre actorii sibieni din distribuție îi amintim pe Adrian Matioc, Ali Deac, Cendana Trifan, Marius Turdeanu, Mihai Coman, Codruța Vasiu, Florin Coșuleț, Viorel Rață.

Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Napoleon Helmis.

Premiera oficială a filmului, în variantă finală, va avea loc în primăvara anului 2023.

Credit Foto și Video: TransilvaniaFilmRO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*